Zomerse
terugblik

De eerste maanden van De OrganisatieWerkplaats zijn voorbijgevlogen! We kunnen wel spreken van een kickstart waarbij we diverse organisaties hebben mogen ondersteunen bij het herijken en anders inrichten van hun organisatie. Een greep uit de verschillende uitdagende opdrachten:

Maasvallei Maastricht

Met het MT en de RvC van Maasvallei Maastricht is de aftrap gegeven voor het herijken van de besturingsfilosofie met bijbehorend organisatiemodel. Deze aftrap wordt in september vervolgd met de Ondernemingsraad van deze mooie organisatie. 

Zuyd Hogeschool

Voor de nieuw op te richten IV-dienst van Zuyd Hogeschool is samen met een betrokken ontwerpteam een passende organisatiearchitectuur ontworpen. Dit ontwerp wordt na de zomer verder verfijnd. En met de dienst Finance and Control is een organisatie- en veranderkundige diagnose uitgevoerd welke heeft geresulteerd in gerichte aanknopingspunten voor verbetering.

Triaspect

De samenwerking is opgestart met kwalitatief hoogwaardige samenwerkingspartners, zoals Triaspect. Met Triaspect zijn we aan de slag om kwaliteit en veiligheid in de zorg te verbinden met de organisatiekundige inrichting van organisaties.

Subsidieaanvragen

We hebben verschillende organisaties succesvol begeleid bij het aanvragen van subsidie voor het verduurzamen van hun organisatie-inrichting. Op basis van de verworven subsidiegelden starten we na de zomer met organisatieontwikkeling en -vernieuwing.

Inspiratiesessies

We hebben diverse lezingen en inspiratiesessies mogen verzorgen, onder meer voor studenten van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, de Verloskunde Academie Rotterdam, de Academie Verloskunde Maastricht, Management in de Zorg (HAN en Fontys) en ISP-Fellows.

Kopjes koffie

Tot slot: we hebben talloze kopjes koffie mogen drinken met mensen die net als ons gegrepen zijn door het nut en de noodzaak van organisatievernieuwing!

Diverse organisaties hebben inmiddels de weg naar ons weten te vinden. Samen hebben we impact gemaakt. En hiermee gaan we na de zomer verder! Het geeft veel voldoening om elke dag een bijdrage te mogen leveren aan het bouwen van de bruisende organisaties van de toekomst. Wil jij meebouwen? Neem dan contact met ons op en wie weet gaan we na de zomer samen op pad!

MEER ARTIKELEN

Over de beer en de bever

Twee biologen bespreken hun onderzoek. De een onderzoekt beren, de ander bevers. Laten we voor nu aannemen dat zij niet over het vocabulaire beschikken om te spreken van beren respectievelijk bevers. Zij kennen deze woorden niet en noemen hun ‘onderzoeksobjecten’ allebei ‘dieren’. Ze raken in discussie over de plek waar

Lees verder >

Een efficiënt
orkest?

Stel je voor! Je krijgt als business student de kans om een willekeurige organisatie uit te kiezen die je niet kent. Je mag deze organisatie bestuderen op zoek naar mogelijkheden om de efficiëntie te vergroten. Je presenteert je rapport met de volgende aanbevelingen: Over contexten en referentiekaders Deze aanbevelingen klinken

Lees verder >

Interessante
sub­sidie

Op 18 juni 2024 opent een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching, een subsidieregeling gericht op verduurzaming van zorgorganisaties. Verduurzaming wordt hierbij breed opgevat en omvat meer dan ecologische aspecten. Het inrichten van nieuwe organisatieprocessen kan bijvoorbeeld ook onder de regeling vallen. Voor wie? De regeling is bedoeld voor zorgorganisaties of

Lees verder >
Tom Peeters

Tom Peeters

De OrganisatieWerkplaats

I will be back soon

Tom Peeters
Beste bezoeker,

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft dan kunt u mij altijd bereiken via onderstaande kanalen. 

Met vriendelijke groet,

Tom
Neem contact op:
whatsapp

WA

phone

Bel

E-mail

chat