Een efficiënt
orkest?

Stel je voor! Je krijgt als business student de kans om een willekeurige organisatie uit te kiezen die je niet kent. Je mag deze organisatie bestuderen op zoek naar mogelijkheden om de efficiëntie te vergroten. Je presenteert je rapport met de volgende aanbevelingen:

  • Het orkest bestaat uit vier hoboïsten. Uit onderzoek blijkt dat deze hoboïsten tijdens de uitvoering regelmatig niets te doen hebben. Het advies is om het aantal hoboïsten omlaag te brengen.
  • Het orkest bestaat uit twintig klarinettisten die allemaal identieke noten spelen. Dit is onnodige dubbeling. Het advies is om drastisch te snijden in het aantal klarinettisten.
  • Veroudering van apparatuur vraagt om aandacht. De contrabas van één van de spelers is meer dan honderd jaar oud. Op basis van de geldende afschrijvingstermijnen had dit instrument allang vervangen moeten worden.
  • Het op te voeren muziekstuk bevat veel herhalende passages. Het advies is om deze te schrappen, waarmee de duur van het muziekstuk drastisch wordt ingekort en muzikanten korter ingezet kunnen worden.

Over contexten en referentiekaders

Deze aanbevelingen klinken natuurlijk absurd, althans in de context van een muziekorganisatie. In een productieomgeving is dit al veel minder het geval. Hoe absurd ook, het voorbeeld leert ons hoe belangrijk contexten en referentiekaders zijn bij het bestuderen van, interacteren in en converseren over organisaties. Zou jij bijvoorbeeld naar een uitvoering gaan van het orkest dat bovenstaande aanbevelingen heeft doorgevoerd? Waarschijnlijk niet. Maar wat als we vergelijkbare aanbevelingen tegenkomen in bijvoorbeeld een geboortecentrum? Zou jij daar je kind geboren willen laten worden?

Wat zijn jouw ervaringen met verschillende contexten en referentiekaders in de wereld van organiseren? Laat het ons weten! We drinken graag een kop koffie met je om te bespreken hoe jij het beste kunt aansluiten bij jouw dominante context.

MEER ARTIKELEN

Zomerse
terugblik

De eerste maanden van De OrganisatieWerkplaats zijn voorbijgevlogen! We kunnen wel spreken van een kickstart waarbij we diverse organisaties hebben mogen ondersteunen bij het herijken en anders inrichten van hun organisatie. Een greep uit de verschillende uitdagende opdrachten: Maasvallei Maastricht Met het MT en de RvC van Maasvallei Maastricht is de

Lees verder >

Over de beer en de bever

Twee biologen bespreken hun onderzoek. De een onderzoekt beren, de ander bevers. Laten we voor nu aannemen dat zij niet over het vocabulaire beschikken om te spreken van beren respectievelijk bevers. Zij kennen deze woorden niet en noemen hun ‘onderzoeksobjecten’ allebei ‘dieren’. Ze raken in discussie over de plek waar

Lees verder >

Interessante
sub­sidie

Op 18 juni 2024 opent een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching, een subsidieregeling gericht op verduurzaming van zorgorganisaties. Verduurzaming wordt hierbij breed opgevat en omvat meer dan ecologische aspecten. Het inrichten van nieuwe organisatieprocessen kan bijvoorbeeld ook onder de regeling vallen. Voor wie? De regeling is bedoeld voor zorgorganisaties of

Lees verder >
Tom Peeters

Tom Peeters

De OrganisatieWerkplaats

I will be back soon

Tom Peeters
Beste bezoeker,

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft dan kunt u mij altijd bereiken via onderstaande kanalen. 

Met vriendelijke groet,

Tom
Neem contact op:
whatsapp

WA

phone

Bel

E-mail

chat